Wat kost een airco? - Airline Klimaatbeheersing Lommel, Limburg

Wat kost een airco?

Hoeveel kost een airco?

Hoeveel kost airco nu eigenlijk? Wel, zoals hieronder uitgelegd, gaat de prijs van airconditioning hand in hand met de vereisten van de klant en de benodigde capaciteit.

Deze 4 factoren bepalen de prijs van airco

Welke capaciteit is er nodig?

Een eerste factor die mee de prijs van een airco-installatie bepaalt, is de hoeveelheid ruimte die gekoeld/verwarmd moet worden. Voor een grotere ruimte, of voor meerdere ruimtes, zijn er namelijk sterkere of meerdere airco-apparaten nodig dan voor een kleine ruimte. En de kosten zijn natuurlijk in verhouding.

Het type airco-installatie speelt een rol

Er zijn verschillende soorten airconditioning die in verschillende omstandigheden geplaatst worden, elk met hun eigen voordelen en capaciteiten. Zo kost één enkele airco-unit voor je slaapkamer uiteraard minder dan een complex en uitgebreid airco-systeem in een kantoorgebouw.

Welk airco-merk laat je plaatsen?

Het merk van de airco-installatie beïnvloedt de prijs natuurlijk sterk. Net zoals er verschillende automerken zijn met elk hun eigen kwaliteiten en prijzen, zijn er ook verschillende airco-merken.

Deze eerste drie factoren gaan hand in hand. Naargelang de benodigde capaciteit voorzien we bij Airline het juiste aantal units in de geschikte opstelling, en installeren we dát airco-merk dat aan alle eisen voldoet.

Heb je al pre-airco?

Ten slotte is er nog een laatste factor die van invloed is op de prijs van airco. Wie tijdens een nieuwbouw of renovatie al een pre-airco-installatie heeft laten plaatsen, bespaart heel wat kosten bij het installeren van het airco-systeem. De buizen en elektra zijn dan namelijk al ruim op voorhand gelegd. De installateur hoeft in dit geval geen bijkomend breekwerk meer te verrichten.

Prijsindicatie
voor airco

De airco-systemen die wij installeren zijn altijd op maat gemaakt. De prijs hangt dus af van het type installatie dat jij wenst.

Een airco in je slaapkamer heb je al vanaf 1400 à 1500 euro. Wil je een airco-installatie in je woonkamer, dan zit je gemiddeld rond de 2500 euro.

Leer ook meer over het verbruik van airco.