Warmtepompen zijn een cruciale spil in de transitie naar duurzame energie. Ze zijn namelijk een energie-efficiënte alternatief als verwarming van je woning of bedrijf. Als warmtepomp-installateur denken we graag met je mee om een oplossing op maat van je behoeften te maken.
Sluit een lucht-waterwarmtepomp aan op vloerverwarming of lagetemperatuurradiatoren, en je hebt geen klassieke verwarmingsketel meer nodig. En nog meer: je verwarmt er ook het water voor je sanitaire voorzieningen mee.
Interesse in een warmtepomp? Je warmtepomp-installateur maakt een gratis offerte op maat.
Dat lijkt een rare vraag. Maar lucht-luchtwarmtepompen en airco’s zijn eigenlijk hetzelfde. Dat wil zeggen dat je je woning zowel kunt koelen als verwarmen met airco.
De prijs van een warmtepomp hangt af van een heel aantal factoren. Zo bepalen onder andere het type, het merk, je benodigde capaciteit en het aantal ruimtes de kosten van een warmtepomp. We geven je wel graag enkele prijsindicaties mee:
Een warmtepomp is geen goedkope investering, maar met een levensduur tot minstens 25 jaar wel een slimme. Bovendien krijg je nog altijd premies voor je warmtepomp. Lees meer over de prijs van een warmtepomp of vraag nu je gratis en vrijblijvende offerte aan.
Warmtepompen halen 75% van hun benodigde energie uit natuurlijke bronnen. Afhankelijk van het type is dat de lucht, water, of uit de grond. Een buitenunit haalt warmte uit deze bronnen, waarna de binnenunit die in je ruimtes blaast. Als warmtepomp-installateur delen we graag onze kennis. Bekijk het filmpje hierboven, of lees meer over de werking.
Vóór de plaatsing kijkt je warmtepomp-installateur naar de capaciteit die jij nodig heby. Moet je één kleine ruimte verwarmen, of meerdere ruimtes? Of misschien een groot kantorencomplex?
Nadat de benodigde capaciteit is berekend, bepalen we welk soort warmtepomp en welke opstelling de beste opties zijn. Heb je bijvoorbeeld een lucht-luchtwarmtepomp nodig, of een lucht-waterwarmtepomp? En is in je woning of bedrijf een splitsysteem met één binnenunit genoeg? Of moet er een multisplitsysteem komen waarbij meerdere binnenunits worden geïnstalleerd?
Hieronder kan je meer uitleg vinden over de verschillende soorten warmtepompen.
Warmtepompen hebben heel wat voordelen voor je bedrijf. Zo verwarm je energiezuinig én gericht per ruimte. Het resultaat? Zowel je bezoekers als je personeel bevinden zich steeds in een comfortabele omgeving. Je verhoogt het werkgeluk en je verlaagt je uitstoot.
Wij raden aan om minstens één keer per jaar je warmtepomp te laten nakijken. Dit om een optimale, efficiënte, zuinige werking te garanderen. Dankzij regelmatig onderhoud heb je ook langer plezier van je warmtepomp. Maar wat doen we precies bij een onderhoud? En kun je zelf onderhoud doen? Lees er meer over.
Een lucht-waterwarmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie. En je verwarmt er ook je sanitair water mee. Laat dus een lucht-waterwarmtepomp installeren en ontvang een premie van de Vlaamse Overheid.
Let op: de premie voor een warmtepomp zijn onderdeel van een grotere verbouwpremie die je ontvangt van de overheid. Info, voorwaarden en aanvraagproces vind je via Mijn VerbouwPremie.
Je ontvangt niet enkel een premie voor een lucht-waterwarmtepomp. Ook voor lucht-luchtwarmtepompen en geothermische warmtepompen biedt de Vlaamse overheid subsidies. Alle informatie over de premies van de overheid voor warmtepompen vind je op Mijn VerbouwPremie.
Opgelet: de premie voor lucht-luchtwarmtepompen geldt enkel voor eigenaars die de airco-functie ervan hebben uitgeschakeld.
Heb je interesse in een warmtepomp voor je woning of bedrijf? Vraag dan gerust een gratis offerte op maat bij een ervaren warmtepomp-installateur.
Wil je nog meer weten over warmtepompen. Bekijk dan ook onze veelgestelde vragen (FAQ’s).