Soorten warmtepompen - Airline Klimaatbeheersing Lommel

Soorten warmtepompen

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Airline biedt een aantal types warmtepompen aan. De werking van de warmtepompen is steeds dezelfde, maar de energiebron en/of de uitvoer verschilt van soort tot soort. Hieronder leggen we de verschillen uit.

Lucht-luchtwarmtepomp

Een lucht-luchtwarmtepomp werkt eigenlijk in de omgekeerde richting van een koelkast. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Kiest u een warmtepomp met hyperheating technologie? Dan behoud u uw verwarmingsvermogen zelfs bij temperaturen tot -15°C! Vervolgens wordt de warmte door middel van een koelvloeistof naar een hoge temperatuur gepompt. Hiermee wordt ten slotte de lucht in uw binnenruimte verwarmd. Op warme dagen wordt warme lucht naar buiten afgevoerd. Zo kan u het hele jaar door genieten van een constante temperatuur.

Lees meer over lucht-luchtwarmtepompen

Lucht-waterwamtepomp

Net zoals bij een lucht-luchtwarmtepomp, haalt een lucht-waterwarmtepomp energie uit de lucht. Maar bij dit tweede type wordt de opgewekte hitte niet gebruikt om de binnenlucht te verwarmen. Een lucht-waterwarmtepomp verwarmt daarentegen het water van uw verwarmingsinstallatie. Op deze manier kan u met andere woorden een warmtepomp inschakelen om uw radiatoren en/of vloerverwarming te verwarmen.

Lees meer over lucht-waterwarmtepompen

Geothermische warmtepomp

Een geothermische warmtepomp wordt ook wel een grond-waterwarmtepomp genoemd. Dit soort warmtepomp haalt energie uit de aardwarmte. Diep onder de grond bevinden zich namelijk warmtereservoirs. Na het uitvoeren van grondboringen kan een geothermische warmtepomp de warmte uit die reservoirs halen en gebruiken om het water in uw verwarmingsinstallatie te verhitten.

Daarnaast kan deze warmtepomp ook de koelte uit de grond onttrekken om te koelen. De geometrische warmtepomp is dus een goede oplossing om zowel te verwarmen als te koelen aan een hoog rendement.

Lees meer over geothermische warmtepompen

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt die om uw sanitair water te verwarmen. Het rendement van een warmtepompboiler ligt op 350%. Bij een boiler op gas, LPG of olie is dat maar 90%.  Zeker in een nieuwbouwwoning kiest u dus best voor een warmtepompboiler als u graag kosten bespaart.

Lees meer over warmtepompboilers