Premies 2023 voor warmtepomen - Airline Lommel, Limburg

Premies van de overheid

Premies 2023 voor lucht-waterwarmtepompen

Een lucht-waterwarmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie. En u verwarmt er ook uw sanitair water mee. Laat dus een lucht-waterwarmtepomp installeren en ontvang een premie van de Vlaamse Overheid.

Sinds 2023 behoort de premie voor warmtepompen tot een groter geheel van premies voor verbouwingen. Alle info, voorwaarden en aanvraagprocedures vindt u op Mijn VerbouwPremie.

Ook premies voor andere types warmtepomp

 

U ontvangt niet enkel een premie voor een lucht-waterwarmtepomp. Ook voor lucht-luchtwarmtepompen en geothermische warmtepompen biedt de Vlaamse overheid subsidies. Alle informatie over de premies van de overheid voor warmtepompen vindt u op Mijn VerbouwPremie.

Opgelet: de premie voor lucht-luchtwarmtepompen geldt enkel voor eigenaars die de koelfunctie ervan hebben uitgeschakeld.

Premies voor zonnepanelen in 2023

Wie zijn klimaatbeheersingsapparaten voedt met zelfopgewekte zonne-energie, kan ook rekenen op bijkomende subsidies van de overheid. Zo kan u de elektriciteit van zonnepanelen gebruiken voor uw warmtepomp of airco. Of nog beter: sla uw zonne-energie op in een thuisbatterij, zodat u die later kan gebruiken voor uw klimaatbeheersing.

Let op: de premie voor een thuisbatterij is vervroegd stopgezet. Wie na 31 maart 2023 pas een keuringsattest voor z’n thuisbatterij ontvangt, maakt geen aanspraak meer op een premie. Meer info en voorwaarden via onderstaande links.

 

> Premies voor zonnepanelen

> Premies voor thuisbatterijen (niet meer van toepassing sinds 1 april 2023)