Premies van de overheid voor warmtepomen - Airline Lommel, Limburg

Premies van de overheid

Premies voor lucht-waterwarmtepompen

Een lucht-waterwarmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie. En u verwarmt er ook uw sanitair water mee. Laat dus een lucht-waterwarmtepomp installeren en ontvang een premie van de Vlaamse Overheid. Meer info en voorwaarden vindt u op vlaanderen.be. U kan de premie aanvragen bij Fluvius.

Opgelet: vanaf 1 juli 2022 verandert de aanvraagprocedure voor de premie voor warmtepompen.

Premie 2022 lucht-waterwarmtepomp

 

1.500 euro (maximum 40% van de factuur)

Opgelet: deze premie geldt tot en met 30/6/2022

Over deze premie

Klanten met “uitsluitend nachttarief”

 

1.800 euro (maximum 50% van de factuur)

Opgelet: deze premie geldt tot en met 30/6/2022

Over deze premie

Ook premies voor andere types warmtepomp

 

U ontvangt niet enkel een premie voor een lucht-waterwarmtepomp. Ook voor lucht-luchtwarmtepompen en geothermische warmtepompen biedt de Vlaamse overheid subsidies. Alle informatie over de premies van de overheid voor warmtepompen vindt u op vlaanderen.be.

Opgelet: de premie voor lucht-luchtwarmtepompen geldt enkel voor eigenaars die de airco-functie ervan hebben uitgeschakeld.

Premies voor zonnepanelen

Wie zijn klimaatbeheersingsapparaten voedt met zelfopgewekte zonne-energie, kan ook rekenen op bijkomende subsidies van de overheid. Zo kan u de elektriciteit van zonnepanelen gebruiken voor uw warmtepomp of airco. Of nog beter: sla uw zonne-energie op in een thuisbatterij, zodat u die later kan gebruiken voor uw klimaatbeheersing!

 

> Premies voor zonnepanelen

> Premies voor thuisbatterijen