Binnenunits airco - Airline Klimaatbeheersing Limburg, Lommel

Onze discrete airco binnenunits

De verschillende binnenunits

Er bestaan verschillende types airco met buitenunit, ook wel split airco genoemd. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten airco binnenunits. Ontdek ook welke soorten airco-opstellingen er bestaan.

Wandmodellen

Compacte units voor een natuurlijke luchtstroom.

Dankzij hun beperkte hoogte en gewicht kunnen wandmodellen praktisch overal aan de muur geïnstalleerd worden. Ze nemen weinig plaats in beslag en zijn op een esthetische manier te integreren in het interieur.

 

Wandmodellen hebben een ingebouwde autoswing-functie, waardoor de ventilator de luchtstroom gelijk over de ruimte verdeelt. De filters zijn gemakkelijk te vervangen en te reinigen, wat zorgt voor een vlot onderhoud van de airco.

Vloermodellen

Slanke modellen die niet opvallen in het interieur.

Vloermodellen nemen door hun smalle vormgeving weinig vloerruimte in beslag. Ze zijn licht van gewicht en werken op een stille manier. Deze units zijn geschikt voor woonruimtes, kantoorruimtes en winkels.

Deze airco-apparaten zijn net zoals de wandmodellen gemakkelijk te installeren en te onderhouden en reinigen.

Plafondonderbouw

Een elegante oplossing voor wie geen vals plafond heeft.

Dit type airco-units is de ideale oplossing voor wie geen vals plafond heeft, en dus geen inbouwapparaat kan laten plaatsen. De onderbouwapparaten zijn compact en elegant en gemakkelijk te installeren.

 

Door de autoswing-functie van de ventilator wordt de luchtstroom gelijk over de ruimte verdeeld. De reiniging van de filters en het onderhoud van de unit kosten tijd noch moeite.

Plafondinbouw

Geruisloos en amper zichtbaar.

Plafond-inbouwunits, of cassettes, zijn geschikt voor de klimaatbeheersing op kantoor, in winkels, of in restaurants. Dit type airconditioning kan gemakkelijk weggewerkt worden in een vals plafond, waardoor het aan het zicht onttrokken wordt. Enkel het elegante decoratiepaneel blijft zichtbaar.

 

Het paneel heeft een vierzijdig uitblaassysteem. De gekoelde of verwarmde lucht wordt zo op een effectieve manier in alle richtingen verdeeld. Moderne inbouwsystemen werken ook zo goed als geluidloos.

Kanaalsysteem

Flexibel met een verre reikwijdte.

Airco in de vorm van een kanaalmodel biedt tal van mogelijkheden. Het kanaalmodel is uiterst geschikt wanneer je het klimaat van een grote ruimte of meerdere aaneensluitende ruimtes wilt beheersen. De afstand tussen luchtinlaat en luchtuitlaat is variabel dankzij de kanalen die er op maat worden aangesloten.

 

Omdat het kanaalmodel zo flexibel en uitbreidbaar is, is het ideaal voor de klimaatbeheersing van ruimtes met een onregelmatige vorm. De binnenunits worden esthetisch weggewerkt in kokers en schachten. Het gebruik van meerdere ventilatieroosters in het kanaalmodel zorgt voor een gelijke verdeling van de gekoelde of verwarmde lucht doorheen de ruimte(s).

Textielkanalen

Textiel luchtverdeelsytemen zorgen voor luchttransport en verdeling voor airconditioning, verwarming en koeling. Zo vermijd je tocht en gezondheidsklachten op kantoor.