Textielkanalen op maat - Airline BV

Textielkanalen op maat

Textielkanalen verdelen je ventilatie, airco of verwarming gelijkmatig over je ruimtes. Aan de hand van perforaties in het textiel wordt de lucht evenredig verdeeld. Zo krijg je een constante en aangename temperatuur, en vermijd je tochtzones.

De voordelen van textielkanalen

Textielkanalen zijn geschikt voor allerlei sectoren. Van industriële gebouwen tot sportcentra. Maar dit is niet het enige voordeel.

Textielkanalen zijn een gemak om mee te werken. Zo zijn ze heel licht, en gemakkelijk en snel te installeren. Dat maakt ze ook ideaal voor tijdelijke constructies zoals pop-ups of feesttenten. Daarbij zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk.

Dankzij textielkanalen zijn werken, shoppen, sporten of gewoon ergens verblijven aangenaam. Het textiel zorgt namelijk van een geluidsdemping tot 5dB. Ook krijg je een homogene temperatuur over de hele ruimte. Hoe groot die ruimte ook is. Je kan trouwens koelen én verwarmen via dezelfde kanalen.

Het materiaal maakt je gehele installatie ook budgetvriendelijk. Textielkanalen zijn tot 70% goedkoper dan galvakanalen!

Perforatie bepaalt de luchtverspreiding

De grootte van de perforaties die in het textiel zijn aangebracht, bepalen de kracht en de reikwijdte van de uitgeblazen lucht. Grote nozzles blazen de lucht tot wel 30 meter ver. Terwijl microperforatie de lucht gelijk verdeelt over een diameter van ongeveer 1,5 meter.

Verschillende types perforatie kunnen gecombineerd worden. Zo ben je zeker van een ideale luchtverdeling op elk plekje in je winkel of kantoor.

Kanaalvormen en -kleuren naar wens

Wij passen de vorm van de textielkanalen aan zodat ze perfect in je ruimte passen. Heb je bijvoorbeeld een hoge bedrijfshal? Dan is een volledig rond textielkanaal ideaal voor een maximale luchtverdeling. Zit je in een laag kantoor? Dan kunnen we zorgen voor een halfrond of kwartrond textielkanaal.

Daarnaast kan je ook de kleur van de textielkanalen kiezen, zodat ze bij het interieur van je zaak passen.

Alle combinaties van vormen en kleuren zijn mogelijk!