Multi split airco: wat is het en wat zijn de voordelen? - Airline BV

Multi split airco

Meerdere ruimtes afzonderlijk koelen/verwarmen met multi split airco

Terwijl een splitsysteem het klimaat in één enkele binnenruimte regelt, kan je met multi split airco meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen of verwarmen.

In dit geval worden er meerdere binnenunits geplaatst en dus meerdere aircotoestellen aan elkaar gekoppeld. Er kunnen tot 8 binnentoestellen in één of meerdere ruimtes thermisch gevoed worden door het centrale buitendeel. Je kan elke binnenunit ook apart instellen en bedienen. Dit zorgt voor economische en installatie-technische voordelen. Daarnaast heb je maar één buitenunit, dus je buitengevel wordt niet verstoord door meerdere apparaten. Het systeem is bovendien geschikt om later eventueel uit te breiden.

airline airco multi split aircoWanneer en waar wordt multi split airco gebruikt?

Multi-split airco systemen worden vaak gebruikt in situaties waarin er behoefte is aan individuele temperatuurregeling in meerdere kamers of ruimtes. Ze worden veel gebruikt in woningen, kantoren, hotels, restaurants en andere commerciële gebouwen.

De voordelen van multi split airco

Enkele voordelen van multi-split airco systemen zijn:

Energie-efficiëntie

Met een multi-split systeem kan je individuele kamers afzonderlijk koelen of verwarmen. En per ruimte kies je de gewenste temperatuur. Dit resulteert in energiebesparing omdat je enkel energie verbruikt voor de ruimtes die in gebruik zijn.

Lees meer over het verbruik van airco.

Ruimtebesparing

In vergelijking met het installeren van afzonderlijke split airco systemen in elke kamer, neemt een multi-split systeem minder ruimte in beslag omdat één buiteneenheid meerdere binnenunits kan bedienen.

Flexibiliteit

Met één multi-split systeem kun je de temperatuur en instellingen per kamer aanpassen aan je specifieke behoeften voor die ruimte. Zo is iedereen in het gebouw of in je woning steeds comfortabel. Bovendien bestaan er verschillende soorten binnenunits om in verschillende combinaties te koppelen aan de buitenunits.

Heb je een kantoorgebouw of ziekenhuis en wil je airco laten plaatsen? Dan heb je een grote capaciteit nodig. In dit geval raden wij een VRF-systeem aan.

Ontdek meer over onze verschillende soorten airco

Wat kost multi split airco?

Wij werken steeds op maat van je behoeften en gebouw. Daarom is de prijs van je multisplitsysteem ook steeds op maat. Wil je weten wat multi split airco kost? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We bekijken samen de mogelijkheden.