Ziek door airco? Niet met deze 5 tips! - Airline BV

Word je ziek door airco? Niet met deze 5 tips

Als de hitte het hoogst is, is de oplossing van een airco nabij. Het zorgt voor welgekomen verkoeling in je woning of bedrijfsgebouw. Zo hoef je niet de hele dag puffend en zwetend door te brengen. Sommigen vermijden echter een airco te laten installeren omdat het voor kwaaltjes zou zorgen. Maar word je nu eigenlijk ziek door airco? Niet als je je systeem slim gebruikt. Volg daarom deze 5 tips.

Hou je airco schoon

Airco filtert vuil, stof en bacteriën uit de lucht. Op voorwaarde dat je hem regelmatig schoonmaakt en onderhoudt. Een goed onderhouden airco-systeem vermindert de opbouw van bacteriën, schimmels en andere ziekteverwekkers.

Regel de temperatuurword je ziek door airco? Niet als je de temperatuur goed regelt. foto met thermometer

Stel de airconditioning in op een comfortabele temperatuur. Vermijd daarbij extreme temperatuurverschillen tussen buiten en binnen. Dit helpt je lichaam om zich aan te passen aan de omgeving. Zeker wanneer je vaak naar buiten en binnen gaat. Zo voorkom je dat je ziek wordt van je airco.

Ventileer en hou de binnenlucht vochtig

Je airco-systeem kan voor droge lucht zorgen in je binnenruimtes. Hierdoor kan je keelirritatie krijgen. ’t Is dus belangrijk om je ruimtes voldoende te ventileren en de binnenlucht vochtig te houden.

Zet ramen open voor ventilatie en zet je airco dan even uit. Zo neem je even een pauze van airco. De binnenstromende lucht van buiten zorgt er op zijn beurt voor dat de binnenlucht in je ruimtes bevochtigd wordt. Is de lucht nóg te droog? Overweeg het dan om een luchtbevochtiger te gebruiken.

Lees ook deze 15 misverstanden over airco.

Vermijd directe luchtstroom

Richt de luchtstroom van je airconditioning niet rechtstreeks op jezelf, maar laat het door de hele kamer circuleren. Dit voorkomt dat koude lucht direct op je huid komt. Zo vermijd je dat je ziek wordt door je airco.

Lees ook wat de beste plek is om je airco te plaatsen.

word je ziek door airco? Niet als je genoeg water drinkt. Foto van glas met waterBlijf gehydrateerd

Wanneer we (buiten) in de hitte zitten, gaan we automatisch water drinken om gehydrateerd te blijven. Maar als we ons in het comfort van onze airco bevinden, vergeten we dat wel eens. Toch is het ook hier belangrijk om gehydrateerd te blijven. Zoals we hierboven vermeldden, kan de binnenlucht uitdrogen door je airco. En dat kan ook leiden tot uitdroging bij jezelf. Genoeg water drinken is dus de boodschap!