Warmtepomp en zonnepanelen: een droomcombinatie - Airline BV

Warmtepomp en zonnepanelen: een groene droomcombinatie

Zoek je een duurzame manier om je huis te verwarmen? Dan is een warmtepomp een goede keuze. Maar wist je dat je een warmtepomp bijna gratis kan voeden met elektriciteit van zonnepanelen? In dit artikel leggen we uit waarom een warmtepomp en zonnepanelen dé perfecte keuze én combinatie zijn.

Voordelen van een warmtepomp

warmtepomp als centrale verwarming

Een warmtepomp is een duurzame manier om je huis te verwarmen. In tegenstelling tot een cv-ketel, die werkt op gas, gebruikt een warmtepomp elektriciteit om warmte te produceren. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een warmtepomp is namelijk veel efficiënter dan een cv-ketel, waardoor je minder energie verbruikt en dus minder geld kwijt bent aan energiekosten. Bovendien betaal je tot en met eind 2023 maar 6% btw op je nieuwe warmtepomp.

Daarnaast is een warmtepomp ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot je cv-ketel kan je een lucht-luchtwarmtepomp regelmatig zelf een kleine onderhoudsbeurt geven.

Lees ook deze 8 redenen om airco-warmtepomp in plaats van centrale verwarming te plaatsen.

Interesse in een warmtepomp? Vraag je vrijblijvende offerte op maat.

 

Ontvang gratis offerte voor warmtepomp

 

Voordelen van zonnepanelen

zonnepanelen installateur lommel

Zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken. Door zonnepanelen op je dak te plaatsen, wek je zelf elektriciteit opwekken en hoef je minder elektriciteit van het net te gebruiken. Je merkt snel dat je energiefactuur een pak lager is! Zonnepanelen zijn een investering die zichzelf op termijn terugverdient.

En ook zonnepanelen zijn onderhoudsvriendelijk. Ze hebben namelijk geen bewegende onderdelen en hebben daardoor weinig onderhoud nodig. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe de panelen schoonmaken.

Interesse in zonnepanelen? Onze collega’s bij Solarline maken graag een offerte op maat.

 

Gratis offerte voor zonnepanelen

 

De voordelen van warmtepomp én zonnepanelen

Als je een warmtepomp combineert met zonnepanelen, dan profiteer je met andere woorden van de voordelen van beide systemen. Je kan namelijk de elektriciteit die je opwekt met zonnepanelen gebruiken om je warmtepomp van stroom te voorzien. Da’s zo goed als gratis verwarmen. En een enorme energiebesparing!

 

Profiteer van twee premies

Om af te sluiten nog deze kers op de taart: je krijgt een premie voor je zonnepanelen én een premie voor je warmtepomp. Zo krijg je meteen een deel van je investering terug van de overheid. Let wel op: de premie voor warmtepompen krijg je enkel wanneer de koelfunctie is uitgeschakeld.

 

Wil je alle nuttige info over onze warmtepompen graag in een handig overzicht? Download dan onze gratis warmtepompgids.