8 redenen om airco in plaats van centrale verwarming te installeren - Airline BV

8 redenen om airco in plaats van centrale verwarming te installeren

Gaat u bouwen of verbouwen? Laat dan airconditioning installeren in plaats van traditionele centrale verwarming. Waarom? Wel, neem onderstaand lijstje alvast eens goed door:

 

  • Ingebouwde airco is eigenlijk een lucht-luchtwarmtepomp
  • Dankzij een ingebouwde lucht-luchtwarmtepomp kan u verwarmen én koelen
  • Verwarmen met airco is energiezuinig en goedkoper dan centrale verwarming
  • Airco draagt bij aan luxe en comfort
  • Airco valt niet op in uw interieur en hangt niet in de weg
  • Moderne airco-installaties zijn geruisloos
  • Airco is gemakkelijk te bedienen
  • Vermijd kosten en breekwerk dankzij pre-airco
  • Langere, hetere zomers en kortere winters

 

Nog niet overtuigd? Sta ons dan toe om een woordje uitleg te geven bij deze 8 voordelen.

Verwarm uw slaapkamer in de winter

 

Moderne airco-apparaten zijn voorzien van een warmtepomp. Hierdoor gebruikt u airco ook om in de winter uw binnenruimtes te verwarmen. Zeker op de bovenverdieping en in de slaapkamers is dit voordelig.

 

Slaapkamers hoeven niet voortdurend verwarmd te worden. Als u het ‘s winters toch een keer te koud vindt om te slapen, dan kan een airco-unit uw slaapkamer snel en effectief opwarmen. En in de zomer gebruikt u diezelfde airco gewoon om uw kamer lekker koel te houden voor een optimaal slaapcomfort!

 

Met airco verwarmen is goedkoper en zuiniger

 

Nog een reden om met airco (lucht-luchtwarmtepomp) te verwarmen in plaats van met klassieke radiatoren, is omdat het energiezuiniger is en voordeliger voor uw portemonnee. ‘s Winters laat u de radiator op winterstand bollen zodat de leidingen niet bevriezen. En dit kost uiteraard de nodige energie. In tegenstelling tot centrale verwarming, staat airco alleen aan wanneer dat nodig is.

 

En denk ook eens aan hoeveel u zich bespaart op materiaal en werkuren. Als u airco laat installeren, hoeft u namelijk geen fortuin te besteden aan verwarmingsleidingen, radiatoren, de verwarmingsketel, en de vele werkuren die nodig zijn voor de installatie.

 

De prijzen van moderne airco’s liggen trouwens veel lager dan vroeger. Bij Airline hebt u vanaf 1200 euro al een standaard airco voor in uw slaapkamer. Inclusief de buitenunit. Trek daar die kosten waarover we het hierboven hadden vanaf, en er bestaat geen twijfel meer over het rendement!

 

Geniet van nachtrust en comfort

 

Warme lucht stijgt. Daarom kan het op de bovenverdieping van een huis, of in een dakappartement, in de zomer ooit ondraaglijk warm zijn. Met een degelijke airco-installatie hebt u daar geen last van, en geniet u het hele jaar door van comfortabele temperaturen binnenshuis. Ook ‘s nachts hoeft u niet te liggen woelen door de hitte, en profiteert u van die welverdiende nachtrust.

 

Want zeg nu zelf. Op restaurant, op het werk, in de winkel, en in de auto is het dankzij airco heerlijk koel. Waarom zou u dan thuis wél liggen puffen en zweten?!

 

Compact en mooi in uw interieur

 

Airco-units zijn compact en nemen dus minder plaats in beslag dan radiatoren. Zo hebt u meer speling om meubels te verplaatsen wanneer u dat wil. Nu kan u bijvoorbeeld uw bureau onder het venster plaatsen. Er hangt namelijk geen radiator meer in de weg.

 

Meestal wordt de airco-unit in uw slaapkamer trouwens boven de deuropening geplaatst. Aangezien uw bed zelden of nooit in de deuropening staat, ondervindt u geen luchtstroom aan het hoofdeinde van uw bed.

 

De compacte apparaten zijn op een esthetische manier ontworpen. Ze passen bij elk interieur en zijn in tegenstelling tot grote radiatoren geen doorn in het oog!

 

Moderne airco’s zijn geruisloos

 

In tegenstelling tot oudere modellen, zijn moderne airco-installaties geruisloos. De nieuwste apparaten produceren amper 18 à 19 dB. Dat is verwaarloosbaar. U geniet thuis dus zowel van optimale temperaturen als heerlijke stilte. Zo kan u zich steeds concentreren in uw thuiskantoor, en wordt u ‘s nachts niet wakker gehouden door lawaai van de airco!

 

Gemakkelijke en afzonderlijke bediening

 

U kan elk binnenapparaat van uw airco-systeem afzonderlijk en draadloos met afstandsbediening bedienen. U hoeft dus niet steeds op te staan om ze aan of uit te zetten, en u bepaalt de ideale temperatuur voor elke aparte ruimte. Zo bespaart u energie en, uiteraard, heel wat kosten!

 

Vermijd kosten en breekwerk dankzij pre-airco

 

Bent u bezig met een nieuwbouw of met renovatiewerken? Voorzie dan nu al een pre-airco-installatie. Als u achteraf beslist om airconditioning te laten plaatsen, vermijdt u heel wat breekwerk en bijkomende kosten.

 

Tijdens de plaatsing van de pre-airco voorziet Airline de koelleidingen, condenswaterafvoer en stuurkabels. Dit werken we mooi en volledig onzichtbaar weg achter de bepleistering. Nadat u de goedkeuring van uw EPB-verslag ontvangen hebt, weten wij waar alle leidingen liggen. Zo kunnen wij uw systeem naadloos verder installeren en de airconditioning erop aansluiten.

 

Zomers worden langer en heter

 

Zoals u zelf ook heb gemerkt, zijn de zomers de laatste jaren alleen maar langer en heter geworden. De winters zijn daarentegen korter en minder koud dan vroeger. Een airco-installatie is vandaag de dag dus zeker geen overbodige luxe. Tijdens de zomermaanden houdt u het lekker koel. En in de korte winter kan u uw huis efficiënt en snel verwarmen met uw lucht-luchtwarmtepomp. Een klassieke verwarmingsinstallatie is dan helemaal niet meer nodig!

 

Genoeg redenen dus om airco te laten installeren! Hebt u interesse? Neem contact op met Airline voor meer info en een gratis offerte.