Airco in plaats van centrale verwarming [8 argumenten] - Airline BV

8 redenen om in 2024 airco in plaats van centrale verwarming te installeren

Ga je bouwen of verbouwen? Plaats dan airco in plaats van centrale verwarming. Waarom? Wel, neem onderstaand lijstje alvast eens goed door:

 

  • Ingebouwde airco is eigenlijk een lucht-luchtwarmtepomp
  • Dankzij een ingebouwde lucht-luchtwarmtepomp kan je verwarmen én koelen
  • Verwarmen met airco is energiezuinig en goedkoper dan centrale verwarming
  • Airco draagt bij aan luxe en comfort
  • Airco valt niet op in je interieur en hangt niet in de weg
  • Moderne airco-installaties zijn geruisloos
  • Airco is gemakkelijk te bedienen
  • Vermijd kosten en breekwerk dankzij pre-airco
  • Langere, hetere zomers en kortere winters

 

Nog niet overtuigd? Sta ons dan toe om een woordje uitleg te geven bij deze 8 voordelen.

Verwarm je slaapkamer met airco in plaats van centrale verwarming

 

Moderne airco-apparaten zijn voorzien van een warmtepomp. Hierdoor gebruik je airco ook om in de winter je binnenruimtes te verwarmen. Zeker op de bovenverdieping en in de slaapkamers is airco in plaats van centrale verwarming zeer voordelig.

 

Slaapkamers hoeven niet voortdurend verwarmd te worden. Als je het ‘s winters toch een keer te koud vindt om te slapen, dan kan een airco-unit uw slaapkamer snel en effectief opwarmen. En in de zomer gebruik je diezelfde airco gewoon om je kamer lekker koel te houden voor een optimaal slaapcomfort!

 

Airco in plaats van centrale verwarming is goedkoper en zuiniger

 

Nog een reden om met airco (lucht-luchtwarmtepomp) te verwarmen in plaats van met klassieke radiatoren, is omdat het energiezuiniger is en voordeliger voor je portemonnee. ‘s Winters laat je de radiator op winterstand bollen zodat de leidingen niet bevriezen. En dit kost uiteraard de nodige energie. In tegenstelling tot centrale verwarming, staat airco alleen aan wanneer dat nodig is.

 

En denk ook eens aan hoeveel je bespaart op materiaal en werkuren. Als je airco laat installeren, moet je namelijk geen fortuin besteden aan verwarmingsleidingen, radiatoren, de verwarmingsketel, en de vele werkuren die nodig zijn voor de installatie.

 

De prijzen van moderne airco’s liggen trouwens veel lager dan vroeger. Bij Airline heb je vanaf 1400 euro al een standaard airco voor in je slaapkamer. Inclusief de buitenunit. Trek daar die kosten waarover we het hierboven hadden vanaf, en er bestaat geen twijfel meer over het rendement!

 

Geniet van nachtrust en comfort

 

Warme lucht stijgt. Daarom kan het op de bovenverdieping van een huis, of in een dakappartement, in de zomer ooit ondraaglijk warm zijn. Met een degelijke airco-installatie heb je daar geen last van, en geniet je het hele jaar door van comfortabele temperaturen binnenshuis. Ook ‘s nachts hoef je niet te liggen woelen door de hitte, en profiteer je van die welverdiende nachtrust.

 

Want zeg nu zelf. Op restaurant, op het werk, in de winkel, en in de auto is het dankzij airco heerlijk koel. Waarom zou je dan thuis wél liggen puffen en zweten?

Lees ook: Airco zelf plaatsen, wel of niet doen?

 

Compact en mooi in je interieur

 

Airco-units zijn compact en nemen dus minder plaats in beslag dan radiatoren. Zo heb je meer speling om meubels te verplaatsen wanneer je dat wilt. Nu kan je bijvoorbeeld je bureau onder het venster plaatsen. Er hangt namelijk geen radiator meer in de weg.

 

Meestal wordt de airco-unit in je slaapkamer trouwens boven de deuropening geplaatst. Aangezien je bed zelden of nooit in de deuropening staat, ondervind je geen luchtstroom aan het hoofdeinde van je bed.

 

De compacte apparaten zijn op een esthetische manier ontworpen. Ze passen bij elk interieur en zijn in tegenstelling tot grote radiatoren geen doorn in het oog!

 

Moderne airco’s zijn geruisloos

 

In tegenstelling tot oudere modellen, zijn moderne airco-installaties geruisloos. De nieuwste apparaten produceren amper 18 à 19 dB. Dat is verwaarloosbaar. Je geniet thuis dus zowel van optimale temperaturen als heerlijke stilte. Zo kan je je steeds concentreren in je thuiskantoor, en word je ‘s nachts niet wakker gehouden door lawaai van de airco.

 

Gemakkelijke en afzonderlijke bediening

 

Je kan elk binnenapparaat van je airco-systeem afzonderlijk en draadloos met afstandsbediening bedienen. Je hoeft dus niet steeds op te staan om ze aan of uit te zetten, en je bepaalt de ideale temperatuur voor elke aparte ruimte. Zo bespaar je energie en, uiteraard, heel wat kosten.

 

Vermijd kosten en breekwerk dankzij pre-airco

 

Ben je bezig met een nieuwbouw of met renovatiewerken? Voorzie dan nu al een pre-airco-installatie. Als je achteraf beslist om airconditioning te laten plaatsen, vermijd je heel wat breekwerk en bijkomende kosten.

 

Tijdens de plaatsing van de pre-airco voorziet Airline de koelleidingen, condenswaterafvoer en stuurkabels. Dit werken we mooi en volledig onzichtbaar weg achter de bepleistering. Nadat je de goedkeuring van uw EPB-verslag ontvangen hebt, weten wij waar alle leidingen liggen. Zo kunnen wij je systeem naadloos verder installeren en de airconditioning erop aansluiten.

 

Zomers worden langer en heter

 

De zomers zijn de laatste jaren alleen maar langer en heter geworden. De winters zijn daarentegen korter en minder koud dan vroeger. $ Een airco-installatie is vandaag de dag dus zeker geen overbodige luxe. Tijdens de zomermaanden hou je het lekker koel. En in de korte winter kan je je huis efficiënt en snel verwarmen met je lucht-luchtwarmtepomp. Een klassieke verwarmingsinstallatie is dan helemaal niet meer nodig!

 

Genoeg redenen dus om airco te laten installeren! Heb je interesse? Neem contact op met Airline voor meer info en een gratis offerte.