Airco-verwarming: enkele vragen en antwoorden - Airline BV

Airco-verwarming: enkele vragen en antwoorden

Bij het woord “airco” denken we traditioneel aan verkoeling. Maar airco is dankzij z’n ingebouwde lucht-luchtwarmtepomp tegelijkertijd ook een steeds populairdere manier om te verwarmen. Bij airco-verwarming met een warmtepomp wordt warmte uit de buitenlucht gehaald en via een binnenunit in de ruimte verspreid.

Airco-verwarming heeft heel wat voordelen. Maar er zijn ook een paar aandachtspuntjes waarmee je best rekening houdt voordat je je airco/warmtepomp aankoopt. Aan de hand van enkele vragen en antwoorden ontdek je de voor- en nadelen van verwarmen met airco.

Is verwarmen met airco goedkoper dan gas of stookolie?

Ja, en dit is meteen een van de grootste voordelen van airco-verwarming. Je airco (of warmtepomp) verbruikt minder energie dan een traditioneel verwarmingssysteem op gas of mazout. Dat komt omdat je lucht-luchtwarmtepomp efficiënt gebruikmaakt van de aanwezige warmte in de buitenlucht. Deze warmte wordt door het systeem naar binnen gebracht en door je ruimte verspreidt. Er is dus geen gas of stookolie nodig, enkel luchtwarmte.

Lees meer over de werking van een warmtepomp

airco-verwarming vragen en antwoorden airline

Is airco-verwarming milieuvriendelijk?

Ja, zeker in vergelijking met verwarmen met gas of mazout. Je airco / lucht-luchtwarmtepomp verbrandt namelijk geen fossiele brandstoffen en stoot minder CO2 uit.

Wil je het nóg milieuvriendelijker? Laat dan zonnepanelen plaatsen om je airco met gratis zonne-energie te voeden.

Lees meer over verwarmen met airco in de winter.

Is airco gezond of ongezond?

Van airco word je niet ziek. Althans niet wanneer je je filter regelmatig reinigt. Dat kan je gemakkelijk zelf. Door de continue luchttoevoer en -filtering zorgt airco er bovendien voor dat je binnenruimtes steeds van verse lucht worden voorzien. Regelmatig onderhoud van je airco zorgt er bovendien voor dat je binnenruimtes gezond blijven én dat je airco/warmtepomp langer meegaat.

Lees ook deze 15 misverstanden over airco.

Gaat verwarmen met airco trager?

Integendeel: verwarmen met airco gaat sneller dan met je centrale verwarming. Je hebt met airco trouwens de mogelijkheid om enkel die ruimtes te verwarmen die je wilt gebruiken. Geen verloren energie en kosten dus! Bovendien bespaar je op deze manier tot wel 60% op je gas- of stookoliefactuur.

Ontdek ook deze voordelen van elektrisch verwarmen met airco.

klimaatbeheersing airline 2

Interesse in airco-verwarming? Laat je adviseren

Ben je van plan om airco als verwarming in te zetten in je woning of zaak? Laat je dan adviseren door een professioneel airco-installateur. Neem contact op met Airline voor vrijblijvende info en een gratis offerte.