Elektrisch verwarmen met airco [9 voordelen] - Airline BV

Elektrisch verwarmen met airco [9 voordelen]

Denk je bij elektrische verwarming in de eerste plaats aan elektrische radiatoren? Laat ons je dan tonen dat er ook andere manieren zijn om je woning in de koude maanden op te warmen met elektriciteit. Efficiënt en energiezuinig. Hieronder ontdek je 9 voordelen van elektrisch verwarmen met airco.

1. Elektrisch verwarmen met airco is efficiënt

De lucht-luchtwarmtepomp in je airco haalt efficiënt warmte uit de buitenlucht. Zelfs als het koud is. De buitenlucht is dus eigenlijk een gratis warmtebron. Een airco moet dus minder energie verbruiken om de binnenlucht op te warmen dan een traditionele elektrische radiator.

2. Elektrisch verwarmen met airco is goedkoper

Net omdat elektrische verwarming met airco zo efficiënt en energiezuinig werkt, is het ook goedkoper dan stoken met andere verwarmingssystemen. Bovendien heb je geen gas of stookolie nodig voor airco. En elektriciteit kost ook minder dan fossiele brandstoffen. Het resultaat? Lagere energiefacturen in je brievenbus en een aanzienlijke kostenbesparing op lange termijn.

3. Sneller aangenaam warm

elektrisch verwarmen met airco snel aangenaam warm

Een (elektrische) radiator straalt warmte af en warmt op deze manier de binnenlucht op. Dit neemt best wat tijd in beslag. Een airco/warmtepomp, daarentegen, blaast warme lucht naar binnen. Dat wil zeggen dat de binnentemperatuur sneller stijgt. Je geniet dus sneller van een comfortabele temperatuur zodra je de verwarming van je airco opzet.

4. Elke ruimte afzonderlijk elektrisch verwarmen

Als je een multisplitsysteem in huis haalt, kun je elke binnenruimte afzonderlijk verwarmen. En zelfs de temperatuur per ruimte regelen. Zo stel je de temperatuur in je woonruimte bijvoorbeeld op 22 graden in, en in je slaapkamer op 20. Gebruik je de badkamer de rest van de dag niet? Schakel daar dan de verwarming uit. Je hebt in elke ruimte de juiste temperatuur, en je verbruikt niet meer energie dan nodig.

 

Profiteer nu van de voordelen

5. Verwarmen met airco is milieuvriendelijk

elektrisch verwarmen met airco is milieuvriendelijker

Omdat airco-verwarming op elektriciteit werkt, verbrand je geen fossiele brandstoffen. Op deze manier stoot je minder CO2 uit en verklein je dus je ecologische voetafdruk. Goed voor mens én milieu met andere woorden!

6. Snel en zuinig bijverwarmen

Maak je toch gebruik van je centrale verwarming? Dan kan je met je airco gemakkelijk bijverwarmen als je het net een tikkeltje warmer wilt in huis. Je hoeft je thermostaat namelijk niet hoger te zetten. Je airco maakt je woonruimte meteen aangenaam warm, en je verbruikt geen extra gas of stookolie.

Lees ook deze 8 redenen om airco in plaats van centrale verwarming te plaatsen

7. Elektrisch verwarmen én koelen in één

Airco is uiteraard niet alleen handig in de koude maanden. Je kan er ook mee koelen. Met één en hetzelfde aircosysteem profiteer je dus het hele jaar door van een aangename binnentemperatuur.

8. Airco regelt de luchtvochtigheid

Je airco regelt de binnentemperatuur én houdt tegelijkertijd de luchtvochtigheid op peil. Zo wordt het binnen niet te droog en niet te vochtig. Je vermijdt daardoor heel wat kwaaltjes zoals keelpijn of verkoudheden.

Lees ook: Word je ziek van airco?

9. Nóg voordeliger met zonnepanelen

In combinatie met zonnepanelen is elektrisch verwarmen of koelen met airco extra voordelig. Je gebruikt dan namelijk je zelfopgewekte elektriciteit om je airco aan te drijven. Da’s nóg beter voor je portemonnee!

Wil jij ook voordelig verwarmen met airco en zo je energiefactuur de kop indrukken? Geef ons dan een seintje. Wij bekijken de mogelijkheden en maken een gratis en vrijblijvende offerte voor je op.